Bantuan Khas RM500 Sabah Aidilfitri, Menerima Bayaran pada 7 Mei 2021

BANTUAN KHAS SABAH AIDILFITRI 2021 RM500

KOTA KINABALU: Kerajaan Sabah hari ini mengumumkan pembayaran bantuan kewangan khas sempena perayaan Aidilfitri RM500 untuk pegawai negeri.

Dia mengatakan bahawa semua penjawat awam negeri dari tahap 54 dan ke bawah, termasuk pekerja badan berkanun dan pihak berkuasa tempatan (PBT) akan menerima pembayaran.

Pesara berstatus sivil, katanya, juga menerima bayaran khas sebanyak RM250.

aidilfitri sabah 2021

Baca juga: Permintaan Perjalanan Perubatan untuk Pesara 2021

“Pemerintah negeri menyambut baik keputusan untuk membayar bantuan keuangan khas sempena perayaan Aidilfitri, yang diumumkan melalui pernyataan dari pejabat perdana menteri semalam.

“Menurut pengumuman itu, kerajaan negeri telah bersetuju untuk memberikan bantuan khas Aidilfitri RM500 kepada semua penjawat awam negeri kelas 54 dan ke bawah,” katanya.

Ingin menjadi yang pertama mendaftar untuk BANTUAN KERAJAAN? Anda harus menyertai telegram kami sekarang di https://t.me/ecentral

Bantuan itu, katanya, adalah sebagai penghargaan atas jasa dan pengorbanan penjawat awam negeri dalam memenuhi tanggungjawab mereka untuk memberikan perkhidmatan kepada penduduk, terutama ketika menghadapi wabak COVID-19.

TARIKH PEMBAYARAN UNTUK BANTUAN KHAS AIDILFITRI SABAH 2021

Ketua Menteri, Datuk Hajiji Noor, dalam siaran akhbarnya, mengatakan pembayaran itu dibuat serentak dengan gaji bulan depan, yang masuk 7 Mei menguntungkan sejumlah 20,269 penjawat awam negeri.

Semalam, pejabat Perdana Menteri mengumumkan bahawa penjawat awam persekutuan akan menerima bantuan kewangan khas sebanyak RM500, sementara RM250 untuk pesara akan dibayar serentak dengan pembayaran gaji Mei, iaitu pada 6 Mei.

Baca juga: Bonus Raya untuk kakitangan awam RM500 mulai 6 Mei (Bantuan Khas Aidilfitri)

* Sumber: Berita Harian

Leave a Comment