Harga Perodua Bezza 2020 Baru (Facelift) dari RM34,580

Berminat menggunakan Perodua Bezza 2020?

Di sini kami kongsikan semua maklumat terkini mengenai sedan Perodua Bezza Facelift baru!

Untuk makluman anda, cadangan Bezza dibuka sebelum pelancaran rasmi pada 8 Januari.

Sejak dilancarkan pada tahun 2016, model sedan pertama Perodua telah diterima dengan baik oleh rakyat Malaysia, dengan penjualan 184,000 unit.

Baca: Semak eGUMIS Wang Dalam Talian yang Tidak Dituntut

Perodua Bezza 2020

Bezza ditawarkan dalam empat varian, bermula dengan model asas Manual Bezza 1.0 GX pada harga RM34.580, Bezza 1.0 GX Automatic pada harga RM36.580, Bezza 1.3 X Automatic pada harga RM43.980 dan model tertinggi Bezza 1.3 AV. pada harga RM49,980.

Pembelian Bezza 2020 dilengkapi dengan jaminan lima tahun / 150,000 km (mana yang lebih dahulu).

Ingin menjadi yang pertama mendaftar untuk BANTUAN KERAJAAN? Anda harus menyertai telegram kami sekarang di https://t.me/ecentral

Semua varian akan menjadi standard dengan lampu depan LED, keluar sisi dengan warna badan, sensor terbalik dan sistem brek ABS dengan EBD.

Sebagai tambahan, model menengah Bezza X dan model Bezza AV yang lebih tinggi akan menerima sistem kestabilan elektronik (ESC), serta kawalan daya tarikan (TRC).

Lebih menarik lagi, Bezza AV juga dilengkapi dengan sistem bantuan stereng ASA 2.0 yang merangkumi sistem seperti Pra-Collision Warning (PCW), Pre-Collision Braking (PCB), Front Start Alert (FDA) dan Increrect Operation Control dari pedal ( PMC) – semua berfungsi melalui kamera di cermin utama.

Model X dan AV juga akan dilengkapi dengan sejumlah ciri premium lain, termasuk sistem penguncian pintar dengan butang permulaan enjin, sensor parkir depan, gril penamat krom dan pelek aloi 15 inci. Walau bagaimanapun, hanya Bezza AV yang mempunyai cermin sisi lipat yang kuat.

Bezza 2020 hadir dengan enam pilihan warna – Putih gading, perak berkilat, biru laut dan gula perang sedia ada, bersama dengan dua warna baru iaitu Garnet Merah (Varian 1.3 liter sahaja) dan Granit Kelabu.

Harga Bezza

Berikut adalah harga Perodua Bezza tahun ini:

  • Varian 1.0 G MT (pilihan warna Ivory White, Glittering Silver, Ocean Blue, Sugar Brown dan Granite Grey) – RM34,580
  • Varian 1.0 G AT (Pilihan warna Ivory White, Glittering Silver, Ocean Blue, Sugar Brown dan Granite Grey) – RM36,580
  • Varian 1.3 X AT (pilihan Ivory White, Glittering Silver, Ocean Blue, Sugar Brown, Granite Grey & Garnet Red) – RM43,980
  • Varian 1.3 AV AT (pilihan warna Ivory White, Glittering Silver, Ocean Blue, Sugar Brown, Granite Grey & Garnet Red) – RM49,980

Untuk maklumat atau tempahan lebih lanjut, anda boleh melayari portal Perodua Bezza rasmi di sini.

Leave a Comment