Harga RM 10,888 dan pilihan warna 2021

Ysuku 2021 dilancarkan secara rasmi oleh Hong Leong Yamaha Motor Sdn. Bhd. (HLYM) dengan nama baru Yamaha Y16ZR.

Y16ZR menggunakan enjin yang sama dengan NVX, R15 dan MT-15, yang merupakan silinder tunggal, suntikan bahan bakar 155 cc, unit SOHC dengan pemacu injap berubah-ubah (VVA), digabungkan dengan transmisi enam kelajuan (kopling) meluncur dan menolong) untuk menghasilkan tenaga 17.7 hp pada 9,500 rpm dan tork 14,4 Nm pada 8,000 rpm.

Kuasa ini, bagaimanapun, sedikit lebih rendah daripada R15, yang mencatatkan 19 hp dan 14.7 Nm tork.

Spesifikasi Yamaha Y16ZR

Tidak seperti enjin sebelumnya, sistem VVA ini dapat mengubah masa injap.

Injap enjin terbuka dan ditutup dengan cepat pada RPM rendah dan terbuka dan ditutup dengan lebih perlahan pada RPM tinggi.

Dengan demikian, enjin baru ini dapat memberikan daya pecutan lebih banyak pada RPM rendah, dan juga kekuatan maksimum yang lebih besar pada RPM tinggi.

Secara sederhana, juruterbang seperti mempunyai dua enjin dalam satu.

Ingin menjadi yang pertama mendaftar untuk BANTUAN KERAJAAN? Anda harus menyertai telegram kami sekarang di https://t.me/ecentral

Pergi ke bahagian meter, Y16ZR VVA menggunakan unit LCD digital baru yang dapat memaparkan semua maklumat dengan jelas, termasuk kelajuan, tahap rpm dan kedudukan gear. Di bahagian butang kawalan pada pemegang, selain fungsi biasa, juruterbang juga dilengkapi butang butang mati serta lampu pemotong (lulus cahaya)

Oleh kerana semua panel bodi model ini baru, tempat duduknya telah direka bentuk semula, dengan format yang lebih sporty. Di bawah ini adalah tangki bahan bakar yang lebih besar daripada Y15ZR, iaitu 5.4 liter.

Harga Y16ZR 2021

Terdapat tiga pilihan warna untuk pasaran Malaysia, iaitu kelabu hantu, biru panah dan kuning ragin.

Harga jualan bermula dari RM 10,888 dan 5,000 pembeli pertama berpeluang mendapatkan beg kunci dengan nombor pendaftaran yang tercatat, yang tersedia secara percuma semasa mengunjungi mana-mana cawangan Royal Selangor.

Rujukan: Kesian, Paultan

Leave a Comment